Isiflo Sprint

 

ISIFLO er kendt for sine solide kvalitetsprodukter. Når vi lancerer nye produkter er det altid et resultat af omfattende udviklingsarbejde. At udvikle en kvalitets indstikskobling var en udfordring. At gøre den stærkere en andre plast/PP koblinger var endda en større udfordring. Det tog os flere år, - men vi gjorde det!

Isiflo Sprint er vor nye serie af komposit indstikskoblinger som kombinerer egenskaberne styrke, sikkerhed, langtidsegenskaber og brugervenlighed.

Det mest nyskabende i Isiflo Sprint-koblingen er indstiks-princippet. Det mekaniske samspil mellem pushback-ringen, o-ringen og klemringen giver en trækfast, brugervenlig, sikker og lækægefri forbindelse, helt uden brug af værktøj.  

  Produktkatalog Danmark

 

Fordele og egenskaber
Det højteknologiske kompositmateriale kombineret med produktets funktioon og design giver koblingen mange fordele og unikke egenskaber:

• 100% Korrosionsbestandig
• Blyfri
• Metallignende styrkeegenskaber specielt vigtig for styrken på gevindstykket
• Push-in løsning som sikrer tæt og trækfast kobling uden specialværktøj
• Materiale styrken forhindrer materialet i give sig over tid
• Montagen kan udføres uafhængig af temperatur
• Enkel og brugervenlig, begrænser muligheden for fejlmontage
• Hurtig i brug, og øger effektiviteten
• Godkendt for nedgraving
• Godkendt for nedfrysing med vand ref. BRL-K 534/03
• Mulig at demontere uden specialværktøj
• Mulighed for genbrug
• 5 års produktgaranti
• Pakket i poser med monteringsanvisning, varedata m.m. påtryk på hver pose

Kvalitet
Raufoss Water & Gas AS har ISO 9001 : 2000 og ISO 14001.

Produktion
ISIFLO Sprint er produceret i henhold til kravene for HMS og QA-systemer. Gennem omfattende investeringer i avanceredet verktøj, materiale - og proces - udvikling har vi tilrettelagt en effektiv og miljøvenlig produktion samt miljøvenlige produkter med lang levetid.

Udvikling
ISIFLO Sprint programmet er resultatet af omfattende udviklingsarbejde udført af vore egne udviklingsingeniører. Målet var at udvikle en brugervenlig indstikskobling med fokus på egenskaberne styrke, ydelse og kvalitet. Vor udviklingsafdeling arbejder i tæt samarbejde med Norwegian Centre of Expertise - NCE og SINTEF, og er også involveret i etableringen af det Nationale Kompetance center for Komposit som blev etableret på Raufoss i 2009. ISIFLO Sprint er designet i samarbejde med K8 Industridesign as.

Tests og godkendelser
ISIFLO Sprint koblinger er testet og godkendt af Sintef Byggforsk
Nederland : KIWA
UK : WRAS/WRC
Ungarn : Vituki

ETA-DK: Va-godkendelse

certifisering i henhold til tyske DVGW og er under udarbejdelse.
Certifikatene vil løbende blive lagt ud på vor hjemmeside: www.isiflo.com

Materiale
Krop: Glasfiberarmeret Polyamid Kompositt /PA GF
Push-back ring: POM
Klemring : POM
O-Ring: EPDM

ISIFLO Sprint er produceret i komposit materiale, en speciel glasfiberarmeret polyamid, som er udviklet for høj styrke og lang levetid.

Komposit-teknologien kombineret med produktets design giver styrkeegenskaber på linje med metal, og eliminerer korrosionsproblematikken.

Brugsområde
Drikkevand
Koldtvand, indtil -30°C til 40°C

ISIFLO Sprint giver en tæt og Trækfast forbindelse, og kan anvendes for følgende rørtyper:

- PE, PEL, PEH (PE 40, PE 50, PE 80, PE 100)
- PEX ved brug af støttebøsning

Vigtigt:
På tyndvæggede PE-rør SDR 17,6, f.eks kollektorrør for varmepumper skal  støttebøsning benyttes!

Driftstryk
Vandforsyning: - indtil 16 bar
Sprængtryk: -- rør brister før kobling

Funktionsbeskrivelse
Det er ikke nødvendigt med rejfning af rørenden før montage. ISIFLO Sprints design sikrer at røret entrerer koblingen enkelt og eliminerer høj montagekraft.

Når røret passerer pushback ringen vil denne bevæge sig i modsat retning af røret og komprimere o-ringen. O-ringen presser på klemringen som igen tager fat rundt om røret og giver en trækfast forbindelse. Dette i kombination med materialevalget resulterer i en stærk og sikker rørkobling som monteres hurtigt uden specialværktøj. Ved genbrug af Isiflo Sprint skal omløbsmøtrik, klemring og O-ring  skiftes.


Monteringsanvisning:1. Klip røret så vinkelret som mulig, og efterse at røret er rent og uden skader.

2. Mærk/marker indstiksdybden på røret. Den korrekte indstiksdybde er markeret på hver kobling i form af en rille/streg.

 

*Ved rilling av rør, se bruksanvisning.

3. Pres røret ind i koblingen med en let vridning. Vridningen reducerer den nødvendige indtikskraft. Værktøj er ikke nødvendigt.

PS: Røret er korrekt installeret når mærkningen af indstiksdybden flugter med kanten på koblingen.

Korrekt posisjonering av tang ved montasje av gjengede deler:  

 

Den blå omløbsmøtrik åbnes/løsnes med egnet værktøj, rørtang. Skru derefter af med hånd. Røret trækkes ud. Fjern deretfer klemring, o-ring og push-back ring. Nye komponenter sættes derefter ind i følgende rækkefølge:

• Push-back ring
• O-ring
• Klemring
• Blå omløbsmøtrik

Blå omløbsmøtrik skrues først ind for håndkraft, derefter efterspændes med egnet værktøj til låseposition. Du vil kunne mærke et lille klik, når omløbsmøtrikken tilspændes til låse position!


ISIFLO I GRØFT